عربي Hem Historia Teologi   Aktiviteter Nyheter Fråga oss  

 

Dina Glädjeämne

Angående Österns Gamla Kyrka finns det flera tecken som tyder att redan under första århundradet fanns kristna i norra...

Läs mer om Österns Kyrka

Veckans bibelord

 

Månadens fråga

 

Multimedia

 

Kalender

 

Medverkning

 

Arkiv

 

Ladda ner

 

Länkar

 

Kontakta oss

 

Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra.

 

Mars Månadens vinnare

 

 

Den rätta svaret för mars 2009 månadens fråga:

 

Varför omvandlade inte Jesus stenar till bröd?

Djävulen sade i Matt. 4:3:"Om du är Guds Son, så befall att de här stenarna blir bröd." I all sin hunger står han emot denna frestelse just därför att det är Guds ord som går före allt annat bröd här i världen. Denne vår Gud avväpnar djävulen omedelbart med att säga i Matt. 4:4: "Det står skrivet: Människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun". (5 Mose 8:3) Han ödmjukade dig och lät dig hungra, och han gav dig manna att äta, en mat som varken du eller dina fäder kände till, för att han skulle lära dig förstå att människan lever inte bara av bröd, utan av allt som utgår från HERRENS mun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur lätt hade han inte kunnat förvandlat stenarna som djävulen frestade honom med till att göra till bröd. Hur lätt hade han inte kunnat göra det.

Hur är det med oss? Går alltid Guds Ord före allt annat som världen har att erbjuda eller faller vi för lockelser och det blir viktigare att skaffa mat för dagen för att fylla våra magar och mätta vår hunger, än att Guds ord skall vara det bröd som håller oss levande i första hand?

Låt oss genomskåda dessa lockelser från djävulen då han försöker lura oss bort från Guds ord och till att sätta annat före och hålla oss till Ordet i första hand som det bröd som ger oss det verkliga andliga livet. Sedan kommer allt annat till oss i rätt tid och på rätt plats just när vi är i behov av det. Gud kommer att försörja oss med mat för dagen, bara vi håller ut i dessa stunder av världslig frestelse.

 

Svarade du rätt?

 

1. Atra Bodagh  2. Edmon Michael.

 

 

för att läsa april 2009 månads fråga tryck här.

 

   Copyright ® 2007-2009 www.karozota.com

             Österns Gamla Kyrka