U

Ask usNewsActivitiesDo you know?TheologyHistoryHomeالعربيةܐܬܘܪܝܐ

 

Reflections

 

1 year bible reading plan

Angående Österns Gamla Kyrka finns det flera tecken som tyder att redan under första århundradet fanns kristna i norra...

More about Church of the East

Weekly bible

 

Month's question

 

Calendar

 

Archives

 

Download

 

Links

 

Contact us!

 

A new

commandment I give unto you, that ye love one another; as I have loved you, that ye also love one another.

 

 

And he gave some, apostles; and some, prophets; and some, evangelists; and some, pastors and teachers

 

   

 

Junis Månadens vinnare

 

 

 

Den rätta svaret för Juni 2009 månadens fråga:

 

Är nattvardsbröd och vin symboler eller är verkligen Kristi kött och blod

 

Under samma natt som herren offrade sig själv på korset för människans kärlek och frälsning erkännde herren för lärjungarna om hans mystiska död och ärorika uppståndelse under formaliteten av bröd och vin (Hans kroppen och blod) som ger livet till världen.

Så brödet som är utgivit är resultat av många korn vete som har krossat för att utfoma det brödet vi äter av alla. På samma sätt är vinet krossat av många druvsafter för att jäsa i den heliga bägaren för alla ska dricka och vara med i den heliga sakrament.

I varje gudstjänst äter vi brödet och dricker bägaren förkunnar vi Herrens död, till dess han kommer att döma levande och döda. För den som tror på blir frälst och den som inte tror går under.

När vi kommer till det heliga brödet, vilket är omöjligt i ett verkligt perspektiv är dock viktigt att kroppen av Herren, som blev fäst på korset och en krans av törnen som skärs på pannan. Allt detta tålde Herren för människans skull och för att fara dem från mörket till ljuset. Vi betrakter hur Herren räddade människor från död till liv genom att själv, som var gudomlig och präst offrade sig, dock alla kan komma till rättvisan linje och rättvis förlåtelse till sina synder och frälsning om dem tror.

När vi betraktar blodet ifrån den heliga bägaren, kommer vi ihåg hur Herren var hängd på korset, hur en av soldaterna stack upp sidan på honom med sin lans, och då kom det ut blod och vatten. Vatten symboliseras till dopet och blodet till syndens förlåtelse, renhet av skam och skuld som liknar den vita klädseln.

Det som ställas fram på altaret av Herrens kropp och blod i form av verkliga bröd och vin med Herrens för att leva och förena oss med honom, som omfattas rena i hjärtan och ångar för synder. Herren säger själv, den som äter av detta bröd stannar kvar i mig och jag i honom.

Men om det finns folk som som äter Herrens bröd eller dricker hans bägare på ett ovärdigt sätt har Därför syndat mot Herrrens kropp och blod. Ty det som äter och dricker utan att tänka på vems kropp det gäller, han äter och dricker en dom över sig.

Hur kan vi tänka djupt denna kärlek som Gud har älskat oss med honom?

Vill vi möta kärlek med kärlek eller förnekelse. Är symbol för kärlek som är uppenbart för den trogna det heliga altare där prästen kallar den Helige Ande för troende av åldrande i brödet och vinet blir kropp och blod av Herren är samma kropp på korset, vilket är samma organ bland dem döda är förende med honom och utveckla en verklig kärlek till svepande inga gränser eller geografiska platser är oändlig kärlek till den älskade oss ända till slutet.

 

 

Svarade du rätt?

 

1. Atra Bodagh  2. Edmon Michael 3. William Michael

 

 

för att läsa Juli 2009 månads fråga tryck här.

 Copyright ® 2007-200www.karozota.com

Ancient Church of the East

 

Last updated 2009-07-05