عربي Hem Historia Teologi   Aktiviteter Nyheter Fråga oss  

Tröst & Sorgen

Dina Glädjeämne

Angående Österns Gamla Kyrka finns det flera tecken som tyder att redan under första århundradet fanns kristna i norra...

Läs mer om Österns Kyrka

Veckans bibelord

 

Månads fråga

 

Multimedia

 

Kalender

 

Medverkning

 

Arkiv

 

Ladda ner

 

Länkar

 

Kontakta oss

 

Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra.

 

 

Min vittnesbörd om hur Guds kraft förvandlade mig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag var väl ganska normal tyckte jag innan jag blev frälst. Jag träffade tjejer som alla andra och festade ibland även fast det var mycket mindre än vad det var förr om åren. Om jag skulle roa mig ville jag gärna dricka för det var inte så lätt för mig att ha roligt utan alkohol och tyvärr är det så för många. Jag var ofta lite stressad och hade ganska dåligt tålamod och blev ganska lätt arg och hade ingen riktig inre ro inom mig har jag märkt i efterhand och det kändes som man jagade något hela tiden och aldrig riktigt blev nöjd med livet. Detta överensstämmer nog med många fast trots detta hade jag inget dåligt liv utan det var helt ok. Jag är glad att jag slapp gå igenom en tragedi som många tyvärr gör för att vara mottagliga för att ta emot Jesus. Folk tycker ofta att dom har det så bra och inte behöver Jesus fast dom förstår inte att om dom hade Jesus skulle så skulle det gå mycket bättre för dom i allt för han vet det bästa för alla och vet vad som finns runt hörnet och vill vägleda oss i våra viktiga beslut livet.

Jag har alltid trott på Gud och hade läst Bibeln och bad nästan varje natt till Gud sen jag var liten fast jag kände inte Jesus och var sk. "namnkristen" eller "köttsligt kristen". Jag trodde att det räckte med att tro, göra goda gärningar och be och läsa Bibeln fast nu vet jag att det gör inte det utan nu vet jag att vi har ett beslut att fatta och att det finns ett underbart liv för oss om vi bara tar emot Jesus och lägger våra liv i hans hand. Att leva efter Bibeln skulle för mig förut vara en omöjlighet och det är väldigt ansträngande om man inte har överlämnat sig till Jesus och blivit förvandlad (pånyttfödd).

Något fattades i mitt liv och jag trodde att det var en fru fast nu vet jag att det var Jesus Kristus och han fattas i allas hjärtan utan att folk vet om det. Det "hålet" i hjärtat som finns hos dom som inte har Jesus går inte att täcka upp på matriellt sätt eller med upplevelser på något sätt utan bara genom att ta emot Jesus och bli uppfylld av den Helige Anden. En fru vill jag fortfarande ha fast det kommer och jag vet att Gud kommer leda mig till den rätta och endast han vet vem som verkligen är den rätta för mig. En person i kyrkan sa till mig att jag skulle söka Herren först och sen kommer jag få allt: "Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också" (Matt 6:33) och nu vet jag att det är sant.

En gång hamnde jag i en taxi och började prata om kristendomen med chauffören som var assyrier från Irak och han heter Jakop. Han hade själv blivit frälst för fyra år sedan och berättade hur Jesus förvandlade hans liv från mörker till ljus. Jag märkte att det var något speciellt när han pratade och han hade något som inte jag hade och han bjöd in mig till Pingstkyrkan i Bredäng på gudstjänst. Jag åkte dit dagen efter och det kändes bra och alla som var där var verkligen varma och trevliga. Senare i veckan gick jag och åt lunch med Tord och Martha från kyrkan och dom berättade hur Jesus förvandlade deras liv på ett fantastiskt sätt och nu är dom helt i Herrens tjänst sen Tord fick ett meddelande från Herren. Jag gick till kyrkan igen och hörde fler vittnesbörder och saker som Gud hade gjort i människors liv och märkte att detta verkligen var sant. Min tro som fanns blev verkligen övertygad. Tord frågade mig om jag ville överlämna mitt liv till Jesus och då visste jag att detta är på riktigt och jag började fundera,  undra vad Jesus ska göra med mig då. Han kanske skickar mig till Afrika för att missionera och så kan det ju bli fast nu vet jag att Gud vill vårat bästa på alla plan i livet och han vet vad som är bäst för oss alla. "Om nu redan ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor, skall då inte er Fader i himlen ge det som är gott åt alla dom som ber honom" (Matt 7:11) Hur som helst så funderade jag en vecka och tog sen beslutet att överlämna mitt liv till Jesus och jag bad och sen började det hända fantastiska saker med mig och Gud förvandlade mig på ett övernaturligt och underbart sätt.

Eftersom jag pratar spanska var jag dagen efter på ett bönemöte med spanska och arabiska gruppen och där började jag skaka nåt helt otroligt mycket när jag bad att den Helige Anden skulle uppfylla mig. Jag kände hur den helige Anden verkligen tog tag i mig och markerade och manifesterade sig inom mig och skakade mig inifrån rejält så jag måste sett ganska så konstig och rolig ut. Det är en helt underbar känsla och något jag aldrig känt tidigare. Jag vet inte hur länge jag skakade och man verkligen kände och visste att det var Guds Ande som nu var inom mig på ett påtagligt sätt. Detta måste alla uppleva!

Jag kunde känna som en ridå drogs bort och jag kunde börja förstå saker som den helige Anden uppenbarade som jag inte förstod tidigare. 

Dagen efter låg jag i min säng och bara skakade och bad om förlåtelse för allt jag kunde komma på och jag kände jag hur mitt hjärta lättades som om en tung last togs bort och jag kände en härlig känsla av frid jag aldrig känt tidigare. Den första veckan var väldigt känsloladdad med otroligt mycket glädje fast även endel tårar när jag tänkte på vad Jesus gjort för mig. Först nu förstod jag verkligen vad Jesus gjorde för oss människor då han tog straffet på korset för våra synder och där skulle jag hängt istället för honom. P.g.a Jesus lidande och död som syndfri och fullkomlig hade jag nu blivit förlåten och blivit rättfärdig och fått frid och nåd!!! Inte av mina egna gärningar utan endast av Guds nåd! Jag tackar och prisar Herren Jesus varje dag!!

Mina tidigare synder var nu raderade och borta för alltid och mina egenskaper började ändras ganska snabbt och den Helige Anden började forma och rena mig och tog bort alla mina negativa egenskaper som hat, stress, otålighet, själviskhet o.s.v. Kommer knappt ihåg knappt vad det finns för dåliga egenskaper längre och ber Gud att dom aldrig mer ska komma tillbaka. Jag kunde tidigare känna hat och tycka illa om det ena och det andra fast det var helt borta nu. Vilken skön känsla!! Jag började älska alla som man bara kan göra med Guds enorma kärlek. Jesus sa ju att vi ska älska våran nästa och det innebär alla. Att älska den som älskar oss själva är enkelt. Ska vi då ha lön för det? Nej, vi ska älska den som hatar oss och be för den som förföljer oss. Förlåt andra så blir du också förlåten. Detta är svårt om man inte blivit förvandlad av Guds kraft och är uppfylld av den helige Ande och detta måste ske om man ska kunna behaga Gud för "de som är kvar i sin köttsliga (syndiga) natur kan inte behaga Gud" (Rom 8:8).

Kristendomen handlar om kärlek och kistendomen är ingen religion utan handlar om att leva i relation med Jesus Kristus och du blir inte kristen förrän du genom en viljehandling tar emot Guds kärlek och förlåtelse i Jesus Kristus. Vi måste förvandlas/ födas på nytt. Tyvärr finns det många som inte förstår detta och känner inte Jesus även fast dom utger sig för att vara kristna. Jag kan bara vittna om Herren Jesus och be att dom vaknar och omvänder sig till honom.

Jag blev fylld av "den Helige Andens frukter som är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning" (Gal 5:22-23). Det känns helt underbart att vara fylld av dessa fina egenskaperna och jag ber den helige Ande att fylla mig mer och mer av sina frukter varje dag.

Nu skulle det aldrig falla mig in att dricka mig berusad och jag har absolut inget behov av det längre heller och det känns skönt fast visst ett glas vin eller en öl är ju inte fel. Fylleri skulle däremot absolut inte behaga den Helige Ande inom mig och den berusar och fyller mig med glädje och kälek på sitt härliga sätt utan alkohol. Jesus sa: "Berusa er inte med vin, utan låt er uppfyllas av Ande" (Ef. 5:18).

Tidigare svor jag ganska mycket fast nu helt plötsligt gjorde jag inte det längre och nu reagerar jag till varje gång nån säger en svordom. Folk förstår inte att dom åkallar den onde när dom svär fast jag går inte heller runt och tillrättavisar folk för alla säger och gör som dom vill. Gud skapade oss till att ha fri vilja och Jesus tvingar sig inte in i någon heller utan det är upp till var och en att ta emot honom och han vill att vi ska komma till honom av kärlek.

Allt begär som köttet har till det världsliga och materiella försvann nästan helt och Kristus hamnade i centrum istället. Lyx och rikedom blev mindre viktigt och tidigare var jag ofta sugen på tjejer som dom flesta killar är och det kunde nästan vara jobbigt ibland. Det begäret försvann helt och det var en befrielse att inte känna så längre. Nu tittar jag och tycker tjejer är vackra fast jag tänker inte alls som tidigare och sex med någon kommer jag inte ha och vill jag inte ha förrän jag gifter mig. Jag blev helt enkelt befriad från det som köttet har begär till och jag insåg att jag tidigare varit slav under synden.

Jag har inga bekymmer längre och det känns så skönt. Herren Jesus har befriat mig och ger mig sån kärlek, glädje, energi och kraft. Han har gjort mig till världens lyckligaste som bara han kan göra. Jesus sa: "Jag har kommit för att de ska ha liv, och liv i överflöd" (Joh 10:10)

Nu kunde jag helt plötsligt börja leva efter Bibeln och det känns rätt och naturligt. Det som skulle vara en omöjlighet tidigare för den gamle Markus och utan den helige Anden är det väldigt ansträngnade och jobbigt om man inte är van med det fast när man är uppfylld av den är det en självklarhet och den helige Anden gör det kristna livet väldigt enkelt och skönt. Jag tillrättavisar ingen att leva efter Bibeln för jag vet att det är ingen idé utan vi måste förvandlas (födas på nytt) för att klara det och det blir automatiskt så när man överlämnar sig till Jesus och blir frälst/ räddad.

Den helige Anden är en hjälpare och en gåva vi får och genom den vägleder och kommunicerar Gud med oss. Den blir man uppfylld av när man blir frälst/ pånyttfödd och den formar, renar och förnyar oss så att vi blir mer lika Jesus Kristus i sättet fast som honom kan vi aldrig bli för vi är fortfarande människor och det finns bara en fullkomlig. Den Helige Anden rättar sig efter Bibeln som är Guds ord och våran lag och skulle jag göra något emot Bibeln så tillrättavisar den mig. Man vill vara rättfärdig i allt och det viktigaste är att göra allt med kärlek. Man vill avspegla Jesus Kristus i allt fast jag vet att det inte går och jag kommer att fela och synda för jag är människa men då jag syndar ber jag om förlåtelse och jag tackar Herren Jesus för att han förlåter mig.

Jag lovar och vet att Gud finns och ser allt och vet vad du tänker och gör just nu och Gud kan spela upp som en film för varje människa deras liv och visa saker och ingen kan gömma något eller komma undan med något från Gud. Han är så kärleksfull och så god men hatar det orätta.

Två veckor efter att jag blev frälst döpte jag mig och begravde mitt gamla liv och den gamle Markus är borta för evigt och jag är en ny skapelse i Kristus och det kan inte kännas bättre!! Nu brinner jag verkligen för Herren Jesus och jag vill berätta för alla vem Jesus Kristus är och jag känner att Herren verkligen har lagt missionsbefallningen på mitt hjärta. Jag vill inget hellre än rädda andra och leda dom till Jesus för har man inte Jesus Kristus så har man ingenting och det kan tyvärr inte dom som inte känner Jesus förstå hur mycket jag än önskade det. Jag kan inte övertala någon heller utan jag kan endast vittna och sen får varje människa själv ta beslutet...

När man blir frälst/ räddad/ pånyttfödd börjar man se saker med nya ögon och förstå saker man inte förstått tidigare. Detta kan man inte förstå innan man blivit förvandlad och är uppfylld av den helige Anden för den uppenbarar så mycket som var dolt innan. Jag säger allltid till dom som inte förstår att söka Herren och sen kommer dom att förstå allt.

Bibeln är ett andligt språk som är skriven av Gud fast genom människor genom den helige Anden och den lyfter upp orden för mig nu så jag förstår saker i Bibeln nu som jag inte kunde förstå tidigare utan att vara fylld av den helige Anden. Bibeln kan du läsa hela livet och alltid hitta nya saker som den Helige Ande lyfter fram. Bibeln är helt otrolig och du blir aldrig mätt av den utan du vill bara ha mer och mer andlig mat. Den är verkligen fantastisk.

Sen jag blev frälst har jag lärt känna så många fina människor och hört så många berättelser om hur Jesus har förvandlat människors liv från mörker till ljus och hur massvis med böner blivit besvarade på helt otroliga sätt. Gud vill verkligen ordna saker för oss i våra liv och är så god och har sån omsorg och löser saker på dom mest konstiga och fantastiska sätten.

En iransk kvinna som är f.d muslim blev frälst för 10 år sedan berättade för mig i förrgår (skrivande stund) hur två mullor i Iran fick känna på den helige Anden med henne och sen förstod dom sanningen och överlämnade sina liv till Jesus och blev frälsta. Folk jag lärt känna har blivit helade och några har t.o.m fått ett möte med Herren Jesus. Jag hör otroliga saker hela tiden och inget förvånar mig längre och detta kan man inte förstå om man tänker med förnuftet men det är sanningen och det bara är så. Jesus lever!

Den Helige Anden markerade sig väldigt mycket och ofta i mig under den första veckan och det är alltid härligt underbart att vara med om det. Ibland kunde jag skaka nåt enormt inifrån när jag bad och ville bli uppfylld av den helige Ande och ibland kunde jag känna strömmar av kärlek inom mig och hur den Helige Ande markerade sig på många märkliga sätt och det gör den fortfarande speciellt om flera samlas för bön då Anden blir starkare fast under den första veckan ville den markera sig nästan hela tiden. Jag kunde verkligen känna Jesus kärlek inom mig och det gör jag ofta fortfarande och det är så underbart och det kan beskrivas ungefär som när man är kär fast lite annorlunda. Folk har sagt till mig att jag aldrig ska glömma den första kärleken med Jesus för det kan komma dagar då man får vandra i öken och kanske prövas och då ska man komma ihåg detta.

Jag känner enorm glädje och kärlek och Herren Jesus har befriat mig och gett mig frid och nåd! Detta måste upplevas för att man ska kunna förstå och detta önskar jag verkligen alla.

Gud offrade sin ende son som ett oskyldigt lamm för att fullborda allt. Syndfri och fullkomlig tog Jesus på sig alla människors straff och plågades och förnedrades för att sen dö på korset och uppstå tre dagar senare och besegra döden för att vi ska kunna få syndernas förlåtelse och evigt liv! Frälsningen/ räddningen finns för alla oavsett tidigare synder och ingen kan få frälsning/ räddning genom sina egna gärningar utan endast av GUDS NÅD! All ära åt Gud! "Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen ska kunna berömma sig" (Ef. 2:8-9).

Alla har oförlåtna synder, misstag, ondska och själviskhet som skiljer oss från Gud men Jesus har med sitt liv betalat priset för din skuld och öppnat vägen för dig till Fadern. Om du ska nå fram till Gud måste det bli på hans villkor, dvs att du accepterar den betalning som Jesus gjort för dig genom att be honom förlåta alla dina synder och tacka honom att han förlåter dig och be Jesus komma in i ditt hjärta och ta herraväldet över ditt liv. Han bara väntar på att du ska göra det just nu!!

Jesus sa: "Se, jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta och han med mig" (Upp 3:20). Han knackar på allas hjärtan och vill bli insläppt. Du har ett val att göra...

Om du längtar och vill uppleva Gud kan du göra det nu. Det handlar om att tro med hjärtat och bekänna med munnen. Be Jesus förlåta dig din skuld, be honom komma in i ditt hjärta, ta över herraväldet i ditt liv. Här är förslag på bön fast det är inte orden som är det viktiga utan att du verkligen menar det:

"Jesus, förlåt att jag har gått min egen väg. Förlåt mig alla mina synder. Tack för att du dog på korset och tog på dig straffet för min själviskhet. Nu öppnar jag dörren till mitt hjärta och tar emot dig som min Herre och Frälsare. Kom in i mig och var den som styr mitt liv. Gör mig sådan som du vill att jag ska vara. Amen"

eller:

"Jesus, jag kommer till dig så som jag är. Förlåt mig alla mina synder. Kom in i mitt liv! Jag lämnar nu över mig själv i dina händer. Bestäm du helt och hållet över mitt liv. Jag tror att du dog och uppstod för att betala min skuld. Tack för att jag nu får vara ett Guds barn och ha en levande relation till dig Jesus. Nu är det du och jag Jesus! Amen"

Har du bett den här bönen ärligt och uppriktigt från hjärtat är du nu Guds barn och relationen med Jesus är upprättad och du har fått evigt liv!

Ett viktigare beslut än detta kan inte fattas i hela livet! Du kan äga hela världen men har du inte Jesus Kristus har du ingenting!! Utan Jesus är du på väg att gå evigt förlorad även om du kanske själv har svårt att inse det.

Läs Bibeln och ett tips är att starta med Nya testamentet då Jesus kommer, Be ofta, Besök gudstjänster och lär känna andra kristna. Berätta för andra om Jesus Kristus och vad du fått uppleva när du överlämnade ditt liv till Jesus.

"Han har lovat att vara med dig i alla dagar" (Matt 28:20)  

"Jag ska aldrig överge dig, aldrig svika dig" (Hebr. 13:5)    (Han som lovar detta är trofast!!)

JESUS LEVER:

"Jesus Kristus är densamme igår och idag och i evighet" (Hebr. 13:8)

Jesus sa:

"Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig" (Joh 14:6)

Glöm aldrig att Jesus Kristus älskar dig så otroligt mycket!!!!

Har du överlämnat ditt liv till Jesus finns tips och råd som är bra att ha i den andliga vandringen så hör gärna av dig så kan jag skicka över kostnadsfritt till dig. Har du frågor om vad som helst eller behöver tips om kyrkor är det bara att skriva till mig: mebcn@hotmail.com. Du har gjort det mest rätta valet i livet och du har ett fantastiskt liv framför dig och evigt liv dessutom! Var öppen för Guds vägledning så kommer du få se att han har det bästa för dig.

Allt som jag har varit med om intygar jag är sanning och detta önskar jag alla. Skicka gärna detta vidare till andra.

Frid och nåd i Herren Jesus Kristus!

// Markus

   Copyright ® 2007 www.karozota.com

             Österns Gamla Kyrka