عربي Hem Historia Teologi   Aktiviteter Nyheter Fråga oss  

Tröst & Sorgen

Dina Glädjeämne

Angående Österns Gamla Kyrka finns det flera tecken som tyder att redan under första århundradet fanns kristna i norra...

Läs mer om Österns Kyrka

Veckans bibelord

 

Månadens fråga

 

Multimedia

 

Kalender

 

Medverkning

 

Arkiv

 

Ladda ner

 

Länkar

 

Kontakta oss

 

Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra.

 

 

September Månadens vinnare

 

 

Den rätta svaret för September 2008 månadens fråga:

 

Vad betyder det att Jesus satt med publikaner och syndare?

Gud söker människan för att Gud är Kärlek. Guds frälsning gäller alla. Herren tillintetgör inte oss och kallar alltid oss. Han har alltid det bästa framför ögonen när han tänker på oss och han söker alltid de förlorade, de som inte känner Honom.

I det gamla testamentet tid, och fortfarande än idag, fanns det människor som inte kunde förstå djupet av Guds kärlek. De ville tillfredställa Gud för

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

att kunna stå rättfärdiga inför honom genom att söka honom och hålla hans lagar och traditioner. De hade en föreställning om sig själva om att de var mer rättfärdiga inför Herren än de andra människor som inte följde Guds lagar och tidens religiösa traditioner, dvs. syndarna. De satte sig själva högre än andra människor och förkastade och fördömde syndare och andra som inte följde lagarna. De var blinda för innebörden av Guds kärlek om att Fadern är helig och längtar efter hans förlorade barn. Herren gör allt för att söka efter dem som inte känner honom, så länge som det finns tid.

Jesus kom inte för de rättfärdiga utan för de som inte kände honom och hans kärlek. Han kom för att söka syndare och onda, de som behövde befrielse.

I liknelsen om den förlorade sonen, kvinnan och det borttappade myntet samt liknelsen om när en herde lämnade sina 99 får för att söka efter just det får som gått vilse försökte Jesus visa och förklara Guds kärlek till människorna.

 

 

Svarade du rätt?

 

1. Napelion Odisho  2. Faris Isho  3. Martin Yokhanna  4. Vivyan Rikhana  5. Atra Bodagh 6. Samira Yokhanna  7. Eva Mikhael  8. Michael  9. Sam Shakir 10. Jamil Dyarbakarli  11. Renya Yokhanna 12. Thoma Fuad 13. Edmon Michael. 14. Ishtar Daood.

 

för att läsa Oktober 2008 månads fråga tryck här.

 

   Copyright ® 2007-2008 www.karozota.com

             Österns Gamla Kyrka