عربي Hem Historia Teologi   Aktiviteter Nyheter Fråga oss  

Tröst & Sorgen

Dina Glädjeämne

Angående Österns Gamla Kyrka finns det flera tecken som tyder att redan under första århundradet fanns kristna i norra...

Läs mer om Österns Kyrka

Veckans bibelord

 

Månadens fråga

 

Multimedia

 

Kalender

 

Medverkning

 

Arkiv

 

Ladda ner

 

Länkar

 

Kontakta oss

 

Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra.

 

 

Juli Månadens vinnare

 

 

Den rätta svaret för Juli 2008 månadens fråga:

Vilket är det största budet i bibel? Varför?

"Det står i Mar 12:29-31 om att ’’Herren, vår Gud, Herren är en. Och du skall älska Herren, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av allt ditt förstånd och av all din kraft. Detta är det främsta budet’’. Sedan följs detta av budet om att vi ska älska vår nästa som vi älskar oss själva.
Dessa två är de största buden, det första är det större därför att Gud ska alltid vara först i våra hjärtan. Gud är den enda Guden, och vi ska inte ha några andra avgudar. Exempel på avgudar behöver inte vara andra gudar, utan är mer annat som kommer före Gud, som man prioriterar först och före.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristendomen, är i Nya testamentet, ett kärleksliv, vi lever inte under lagen längre. Vi lever under Guds nåd och i Hans kärlek. När vi sätter Gud först, hamnar allt annat i rätt ordning också. Det står att Gud alltid vill ha vårt bästa, och vi måste lita på detta faktum och sätta Honom först. Hans kärlek till oss är evig och har funnits i evig tid. Det står i Jer 1 om att Gud utvalde oss innan vi formades i moderlivet och innan vi kom ut så helgade Herren oss. Han såg oss redan i moderlivet innan vi var födda, och han har alltid älskat oss. För att Han har älskat oss först, så kan också vi älska Honom och andra. Därför kan vi också älska Gud av hela vårt hjärta, hela vårt förstånd, av hela vår kraft och av hela min själ. Han vill ha vår kärlek, Herren älskar oss och vill att vi ska veta om Hans kärlek. Varför sände han sin ende son till världen för att rädda den, inte döma den? Hans Kärlek. Herren vill att vi ska bli djupt rotade och grundade i kärleken, Efesierbrevet 3:14-21. Gud är kärlek, med andra ord, grundade i Honom."

 

Svarade du rätt?

 

1. Napelion Odisho  2. Atra Bodagh  3. Isaac Yako  4. Martin Youkhanna  5. Edmon Michael  6. Ashtar Dawd

 

 för att läsa Augusti 2008 månads fråga tryck här.

 

   Copyright ® 2007-2008 www.karozota.com

             Österns Gamla Kyrka